Halstrade pilgrimsmusslor med morotskräm och smålökar

Halstrade pilgrimsmusslor
Foto: TV4

Halstrade pilgrimsmusslor med morotskräm och smålökar

Av: Marie - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

Halstrade pilgrimsmusslor med morotskräm och smålökar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk körvel

Morotskräm

  • 400 g morot
  • 2 klyftor vitlök, skalade
  • 1 tsk citron, pressad
  • 1 tsk honung
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 tsk salt

Smålökar

  • 8 rödlökar (röda smålökar)
  • 8 steklökar (gula)
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk gräslök, hackad

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i mindre bitar.
  2. Koka dem mjuka med vitlök i saltat vatten.
  3. Sila bort vätskan och mixa morötterna och vitlöken med citronsaft, honung och crème fraiche. Smaka av med salt.
  4. Koka lökarna med skalet på i saltat vatten ca 5 min. Kyl dem i kallt vatten.
  5. Skala lökarna och värm dem i olja och tillsätt hackad gräslök precis innan servering.
  6. Hetta upp en stekpanna och halstra musslorna i olja ca 2 min på varje sida. Salta och peppra.
  7. Servera musslorna med morotskräm och smålökar. Garnera med körvel.