Ostpaj med löjromsröra

Ostpaj med löjromsröra
Foto: TV4

Ostpaj med löjromsröra

Av: Marie - Leksand

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

Ostpaj med röra på fänkål, lime och löjrom.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

pajdeg

  • 120 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 150 g riven ost (smakrik ost typ västerbottensost)
  • 3 ägg
  • 1,5 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar

Romröra

  • 0,5 fänkål
  • 0,5 gurka
  • 0,5-1 limefrukt, saften
  • 1 dl löjrom
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk dill, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen. Låt vila i kylskåp minst 1 timme. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda 10 minuter.
  2. Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Smaksätt med salt och peppar. Häll ostfyllningen i pajskalet, grädda ca 20 min tills pajen stelnat. Låt svalna.
  3. Dela fänkålen på mitten, skär bort roten och tärna mycket fint. Skala och ta bort kärnhuset i gurkan, tärna fint, blanda med fänkålen och limesaften. Tillsätt löjrom, crème fraiche, lite svartpeppar och dill.
  4. Servera pajen med romröran och några rivna ruccolablad.