Crème del Alghero

Crème del Alghero
Foto: TV4

Crème del Alghero

Av: Marie - Hässleholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

1 h

Crème brûlèe med en touch av punsch. Serveras med marinerade blåbärsspett på strå.

Dryck
Till denna dessert rekommenderar vi en whisky som avec.  Black Velvet Toasted är en whiskylikör med stor doft av smörkola och rostade fat. Smak av toffee, sirap, peppar och hint av citrus (lanseras i beställningssortimentet den 1 december 2014) Ursprung: Kanada
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3,5 dl grädde
  • 1,5 dl standardmjölk
  • 1,5 vaniljstång
  • 2 msk strösocker
  • 1-2 msk punsch

marinad

  • 1 citron, saften
  • 0,5 msk honung
  • basilika, hackad
  • 1 förp blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 110 grader.
  2. Koka upp grädde, mjölk, punsch samt vaniljstången som delats på längden. Dra kastrullen av värmen.
  3. Rör äggulorna och socker.
  4. Häll gräddkoket över äggblandningen. Rör tills sockret löst sig, ta bort vaniljstången. Fördela i osmorda portionsformar och grädda i ugnen i 35-40 min. Låt svalna. Strö över socker och använd en brännare att karamellisera brûlèerna.
  5. Blanda ner blåbär i marinaden och trä på ett strå.