Marias tortillalasagne

Marias tortillalasagne
Foto: Ingelsta kalkon

Marias tortillalasagne

17 ingredienser

50 m

Supergod lasagne på kalkonlårfilé med tydlig tacosmak. Använd tortillabröd som lasagneplattor och servera med sallad, tacosås och guacamole.

Ingelsta produkt strimlad kalkonlårfile

Strimlade bitar av kalkonlårfilé från Ingelsta Kalkon

Ingredienser

portioner
  • 500 g Ingelsta strimlad kalkonlårfilé
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 300 g champinjoner
  • 2 msk olja
  • 1 tacokryddmix
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl (eller maizena)
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 klyftor vitlök
  • 2-3 krm chilipulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 8 tortillabröd
  • 200 g ost, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva löken, strimla paprikan och dela champinjonerna i bitar.
  2. Stek strimlorna i oljan och krydda med tacokrydda.
  3. Lägg i grönsakerna och fräs en stund. Tillsätt krossade tomater, vatten, mjöl, grädde, vitlök och kryddor. Låt koka i ca 10 minuter.
  4. Smörj en springform och varva tortillabröd, sås och ost. Börja med bröd, och avsluta med bröd och ost på toppen.
  5. Grädda i ugn 175 grader ca 20-30 minuter.
  6. Servera med grönsallad, tacosås och guacamole!