I samarbete med Ingelsta Kalkon

Marias tortillalasagne

50 m
4
Marias tortillalasagne
Foto: Ingelsta kalkon
50 m
4

Du behöver

  • 500 g strimlad kalkonlårfilé
  • 1 stor gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 300 g färska champinjoner
  • 2 msk olja
  • 1 påse tacokryddmix
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl eller maizena
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 klyftor vitlök
  • 2-3 krm chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 8 tortillabröd
  • 200 g ost, riven
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skiva löken, strimla paprikan och dela champinjonerna i bitar.
  2. Stek strimlorna i oljan och krydda med tacokrydda.
  3. Lägg i grönsakerna och fräs en stund. Tillsätt krossade tomater, vatten, mjöl, grädde, vitlök och kryddor. Låt koka i ca 10 minuter.
  4. Smörj en springform och varva tortillabröd, sås och ost. Börja med bröd, och avsluta med bröd och ost på toppen.
  5. Grädda i ugn 175 grader ca 20-30 minuter.
  6. Servera med grönsallad, tacosås och guacamole!
Kommentera receptet

Fler goda recept