I samarbete med Ingelsta Kalkon

Marias tortillalasagne

11 röster
50 m
4
Marias tortillalasagne
Foto: Ingelsta kalkon

Strimlade bitar av kalkonlårfilé från Ingelsta Kalkon

Ingelsta produkt strimlad kalkonlårfile

Supergod lasagne på kalkonlårfilé med tydlig tacosmak. Använd tortillabröd som lasagneplattor och servera med sallad, tacosås och guacamole.

Visa mer
50 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g Ingelsta strimlad kalkonlårfilé
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 300 g färsk champinjon
  • 2 msk olja
  • 1 tacokryddmix
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl (eller maizena)
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 klyftor vitlök
  • 2-3 krm chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 8 tortillabröd
  • 200 g ost, riven
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skiva löken, strimla paprikan och dela champinjonerna i bitar.
  2. Stek strimlorna i oljan och krydda med tacokrydda.
  3. Lägg i grönsakerna och fräs en stund. Tillsätt krossade tomater, vatten, mjöl, grädde, vitlök och kryddor. Låt koka i ca 10 minuter.
  4. Smörj en springform och varva tortillabröd, sås och ost. Börja med bröd, och avsluta med bröd och ost på toppen.
  5. Grädda i ugn 175 grader ca 20-30 minuter.
  6. Servera med grönsallad, tacosås och guacamole!
31 maj 2017

Laddar fler recept...