Whoopie pie

Whoopie pie
Foto: Martin Skredsvik

Whoopie pie

Av: Mariann Andersson

Från: Baka med LCHF

13 ingredienser

Receptet på whoopie pies är hämtat ur boken Baka med LCHF.

Läs mer om boken

Baka med LCHF

Ingredienser

portioner

Kakor

  • 100 g osaltat smör
  • 3 ägg
  • 3 msk sötrix-flor och 0,5 krm stevia
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 citron, saft
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1,5 tsk bakpulver

Citronkräm

  • 1 citron, rivet skal
  • 3 msk sötrix-flor och 0,5 krm stevia
  • 100 g osaltat smör, mycket mjukt
  • 50 g färskost, rumstempererad

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och sötning pösigt.
  3. Vispa ner crème fraiche och citronsaft. (Riv först skalet till krämen, pressa sedan saften ur citronen.)
  4. Häll i smöret och blanda runt väl.
  5. Blanda övriga ingredienser i en skål och rör ner dem i smeten.
  6. Lägg med en matsked ut 20 stycken runda kakor på en bakplåtspappersklädd plåt, forma kakorna så att de blir runda och jämstora.
  7. Grädda i 175 grader 10–15 minuter, kontrollera med en sticka att kakorna känns färdiga.
  8. Låt kakorna svalna helt innan de flyttas från plåten.

Citronkräm

  1. Blanda alla ingredienser till en slät kräm.
  2. Bred eller spritsa rejält med kräm på hälften av de avsvalnade kakorna.
  3. Lägg de kakor som är kvar ovanpå. Förvaras svalt.