Sallad med saffranspasta

0 röster
4

Rucola har en speciell, lite kryddig smak som älskas av många. Men om du tillhör de mer tveksamma eller om den är svår att få tag i är färsk spenat ett gott alternativ.

En portion ger: 311 kcal/1303 kJ, 5 g fett, 3 g fibrer

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g pasta, t ex penne
  • 1 st röd lök
  • 2 msk kapris
  • 1 msk olivolja
  • 1 st pressad citron
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g rucola/färsk bladspenat
  • 0,5 burk sardeller i olja
  • nymalen peppar

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med saltat vatten och saffran. Koka pastan så länge som det anges på förpackningen. Spola hastigt i kallt vatten.
  2. Skala och dela löken och skär den i mycket tunna klyftor. Blanda pasta, lök, kapris, olivolja, pressad citron och salt.
  3. Riv salladen grovt och blanda i. Dela sardellerna på längden och lägg på salladen.
21 november 2008

Fler goda recept