Sallad med saffranspasta

Sallad med saffranspasta
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Sallad med saffranspasta

9 ingredienser

Rucola har en speciell, lite kryddig smak som älskas av många. Men om du tillhör de mer tveksamma eller om den är svår att få tag i är färsk spenat ett gott alternativ.

En portion ger: 311 kcal/1303 kJ, 5 g fett, 3 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 300 g pasta (t ex penne)
  • 1 rödlök
  • 2 msk kapris
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron, pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g ruccolasallad, färsk bladspenat
  • 0,5 förp sardellfiléer i olja
  • peppar, nymalen

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med saltat vatten och saffran. Koka pastan så länge som det anges på förpackningen. Spola hastigt i kallt vatten.
  2. Skala och dela löken och skär den i mycket tunna klyftor. Blanda pasta, lök, kapris, olivolja, pressad citron och salt.
  3. Riv salladen grovt och blanda i. Dela sardellerna på längden och lägg på salladen.