Tandoorikyckling på spett

Tandoorikyckling på spett
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Tandoorikyckling på spett

5 ingredienser

Dessa smakrika kycklingspett går att grilla både på utegrillen och i ugnen. Och de är goda både kalla och varma. Blötlägg alltid grillpinnar av trä innan du använder dem så att de inte blir brända eller brinner upp.

1 portion innehåller: 117 kcal/486 kJ, 2 g fett, 0 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklingfilé
  • 1,5 msk tandoori kryddpasta
  • 2 msk naturell yoghurt eller matyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • grillspett

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär kycklingfiléerna på längden i två till tre bitar per filé.
  2. Blanda kryddpasta och yoghurt och vänd kycklingbitarna i kryddblandningen. Låt gärna ligga någon timme.
  3. Trä upp kycklingen på spetten och grilla dem tills kycklingen är genomstekt, det tar 5–10 minuter beroende på hur stora kycklingbitarna är.