Parmesanfylld kycklingfilé

74 röster
4

Servera gärna filén på en bädd av färska spenatblad eller den gröna sallat som är bäst för säsongen. Fläskfilé smakar också utmärkt med denna fyllning.

1 portion innehåller: 163 kcal/684 kJ, 7 g fett, 0 g fibrer

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 dl finskuren persilja
  • 0,5 dl färskriven parmesan
  • 0,5 tsk salt
  • peppar
  • 1 (fint hackad vitlöksklyfta)
  • 1,5 msk fast eller flytande matfett till stekning

Gör så här

  1. Skär en längsgående skåra i varje kycklingfilé. Blanda persilja, parmesan, salt, peppar och eventuellt vitlök.
  2. Stoppa lite fyllning i varje filé och »sy« sedan igen dem med tandpetare.
  3. Värm matfettet i en stekpanna. Bryn filéerna runt om tills de får fin färg.
  4. Häll lite vatten i pannan och låt puttra, gärna under lock, tills filéerna är genomstekta. Det tar 15–20 minuter.
  5. Servera direkt, men kycklingen smakar också fint ljummen eller kall.
29 oktober 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept