Dill- eller persiljekött

Dill- eller persiljekött
Foto: Joel Wåreus

Detta är gedigen svensk husmanskost. Till dill- eller persiljekött används kalv eller lamm, serverat med dill- eller persiljesås. Låt gärna ett par skivade morötter koka i buljongen innan du gör såsen.

29 december 2008
8

Du behöver

  • 1,5 kg kalv- eller lammkött med ben, eller 900 g kött utan ben
  • 2 l ca, vatten
  • 3 tsk salt
  • 6 st vitpepparkorn
  • 4 st kryddnejlikor
  • dillstjälkar
  • 1 st morot

Gör så här

  1. Skölj köttet och lägg det i en lagom stor gryta. Häll på kallt vatten så att det täcker. Ta upp köttet.
  2. Koka upp vattnet, lägg i köttet, kryddorna, dillstjälkarna och den skalade och i bitar skurna moroten.
  3. Sjud köttet under lock i ca 1 1/4 timme. Lyft grytan från plattan.
  4. Låt köttet ligga kvar i buljongen ca 20 minuter. Ta upp köttet och sila buljongen.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept