Laxgryta med färskpotatis, salladslök och spenat

Laxgryta med färskpotatis, salladslök och spenat
Foto: Joel Wåreus
4

Du behöver

  • 400 g laxfilé
  • 5 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 800 g ca, färskpotatis
  • 4 st morötter
  • 125 g salladslök eller färsk gul lök
  • 100 g färsk spenat
  • 1 knippe rädisor
  • 0,5 dl ca, finskuren gräslök
  • salt efter smak
  • vitpeppar efter smak

Gör så här

  1. Skär laxen i centimeterstora kuber. Koka upp vatten och fond i en gryta.
  2. Skrapa och skär potatisen i bitar och morötterna i skivor. Lägg ner i grytan och låt koka i ca 10 minuter.
  3. Skär salladslöken eller den gula löken i strimlor. Tillsätt lax och lök och låt sjuda några minuter.
  4. Riv spenatbladen i mindre bitar och skär rädisorna i klyftor. Lägg ner i grytan och sjud ett par minuter till.
  5. Smaka av med salt (fonden är salt) och nymalen vitpeppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Visa alla recept från Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Fler från Mat för liv och lust

Visa alla recept från Mat för liv och lust