Fin rotsakssoppa

4 röster
4

En soppa som kan lagas enligt principen »man tager vad man haver«. På bilden pryds den av några droppar basilikaolja.

1 portion innehåller: 103 kcal/430 kJ, 1 g fett, 5 g fibrer

Visa mer
4

Du behöver

  • 0,75 kg rensade rotsaker, t ex 4 morötter
  • 2 st palsternackor
  • 1 bit (ca 50 g) rotselleri
  • 1 st purjolök
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong eller motsvarande fond
  • (salt)
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär rotsakerna i bitar. Skär purjolöken i skivor.
  2. Koka dem mjuka i buljongen i ca 20 minuter. Häll av rotsakerna, men spara buljongen.
  3. Kör rotsakerna till puré i matberedare eller passera genom sil. Eventuellt behöver man späda med lite buljong i matberedaren.
  4. Lägg rotsakspurén i kastrullen. Späd med buljongen tills soppan är lagom tjock. Rör om och värm soppan.
  5. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.
21 november 2008

laddar fler recept

Laddar fler recept