Fin rotsakssoppa

Fin rotsakssoppa
Foto: Joel Wåréus

En soppa som kan lagas enligt principen »man tager vad man haver«. På bilden pryds den av några droppar basilikaolja.

1 portion innehåller: 103 kcal/430 kJ, 1 g fett, 5 g fibrer

21 november 2008
4

Du behöver

  • 0,75 kg rensade rotsaker, t ex 4 morötter
  • 2 st palsternackor
  • 1 bit (ca 50 g) rotselleri
  • 1 st purjolök
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong eller motsvarande fond
  • (salt)
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär rotsakerna i bitar. Skär purjolöken i skivor.
  2. Koka dem mjuka i buljongen i ca 20 minuter. Häll av rotsakerna, men spara buljongen.
  3. Kör rotsakerna till puré i matberedare eller passera genom sil. Eventuellt behöver man späda med lite buljong i matberedaren.
  4. Lägg rotsakspurén i kastrullen. Späd med buljongen tills soppan är lagom tjock. Rör om och värm soppan.
  5. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept