Grönsaksröra med variation

0 röster
4

Gott till det mesta och toppen att laga vintertid när tillgången på färska grönsaker är begränsad. Görs av finstrimlade eller grovrivna grönsaker som fräses nätt och jämnt mjuka i lite fett. Två eller flera sorter kan blandas. Variera efter tillgång och säsong. Här är ett förslag...

84 kcal/350 kJ, 4 g fett, 3 g fibrer

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 stycken morötter
  • 1 st purjolök
  • 6 dl strimlad vitkål
  • 1 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • nymalen vitpeppar
  • 1 tsk örtkrydda, t ex timjan

Gör så här

  1. Skala och grovriv morötterna. Skär purjolöken i tunna skivor. Strimla vitkålen, gärna med osthyvel.
  2. Värm oljan i en stekpanna eller gryta och fräs morötterna under omrörning några minuter. Blanda ner vitkål och purjolök och fräs alltsammans. Späd med ett par matskedar vatten och låt koka under lock i några minuter på svag värme. Grönsakerna ska vara nätt och jämnt mjuka.
  3. Smaka av med salt och peppar och eventuellt någon smulad örtkrydda.
28 april 2008

Fler goda recept