Grillwokade grönsaker

Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Grillwokade grönsaker

7 ingredienser

När grillens värme räcker extra länge är det smart att använda glöden till grönsaksfräs. Det finns en speciell grillwokpanna med hål där grönsakerna blir lätt grillade. Men en vanlig wokpanna går också bra att använda. Hetta upp den över grillen, häll i olja och låt sedan grönsakerna fräsa några minuter.

120 kcal/501 kJ, 9 g fett, 2 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • ca 600 g grönsaker (t ex rödlök, paprika, minimajs, squash, eller frysta wokgrönsaker, som får tina före tillagning)
  • 1 msk olja

Sås

  • 0,5 dl soja
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
  • peppar, nymalen

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av.
  2. Skär löken i klyftor och grönsakerna i ungefär jämnstora bitar.
  3. Hetta upp woken över grillen. Häll i grönsakerna, rör om.
  4. Lägg grönsakerna i en skål, häll över såsen och servera genast.