Broccoligratäng

Broccoli tillhör höjdarna i näringstoppen - den innehåller bl a mycket järn, karoten och en del kalcium.

204 kcal/855 kJ, 11 g fett, 4 g fibrer

21 april 2008
4

Du behöver

  • 500 g fryst eller färsk broccoli
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk flytande matfett
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk örtsalt
  • svartpeppar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 2 dl riven ost, 17 % fett

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka broccolin nätt och jämnt mjuk. Låt den rinna av.
  3. Vispa ihop mjöl och lite kall mjölk i en kastrull. Blanda ner margarin, kryddor och resten av mjölken. Koka upp under omrörning och låt koka i ca 5 minuter. Rör ner osten.
  4. Lägg broccolin i en ugnssäker form och häll över såsen.
  5. Gratinera i ca 15 minuter.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Visa alla recept från Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Fler från Mat för liv och lust

Visa alla recept från Mat för liv och lust