Brun sås

POPULÄRT
Brun sås
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Brun sås

4 ingredienser

En alldeles vanlig brunsås är ett måste till vissa maträtter. Och den är enkel att åstadkomma. Satsa på en god buljong (görs av fond, tärning eller sky från steken) så blir det ett bra resultat!

En portion innehåller: 26 kcal/108 kJ, 0 g fett, 0 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 3 dl buljong, kraftig (eller sky)
  • 1,5 msk vetemjöl
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Om buljongen är kall: Vispa ihop buljong och mjöl i en kastrull och låt såsen koka några minuter.
  2. Om buljongen är varm: Vispa ut mjölet i lite kallt vatten. Rör ner i buljongen och låt koka några minuter.
  3. Smaka av för att se om det behövs mer salt och peppar.