Bulgursallad - tabbouleh

0 röster
4

Bulgur är små gryn av vete som är trevliga att tugga på. De används ofta i Mellanösterns kök.

159 kcal/666 kJ, 7 g fett, 4 g fibrer

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 2 dl bulgurvete
  • 2 stycken tomater
  • 0,25 st gurka
  • 1 st röd lök
  • 1 st citron
  • 2 msk olivolja
  • rejält med finhackad färsk mynta, bladpersilja och/eller basilik
  • 1,5 tsk salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka upp vattnet. Lägg i bulgurvetet och låt det dra i någon timme. Häll bort eventuellt vatten.
  2. Skär tomat och gurka i små, fina tärningar. Hacka löken fint. Blanda ner allt i bulgurvetet.
  3. Pressa över citron, häll på olja, blanda i örtkryddor, salta och ta några tag med pepparkvarnen. Blanda alltihop och smaka av.
22 april 2008

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept