Primörsallad med parmesan

0 röster
4

En perfekt start på en vårmiddag - variera primörerna efter säsong.

133 kcal/557 kJ, 8 g fett, 2 g fibrer

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 1 l blandad sallat, t ex rosé, frisée, isberg och lite rucola
  • 200 g lättkokt grön sparris (färsk eller fryst)
  • 12 körsbärstomater
  • 8 skivor parmaskinka
  • 1 röd lök i tunna skivor
  • 12 skivor parmesan
  • 1 msk olivolja
  • salt, gärna flingsalt

Gör så här

  1. Skölj sallaten och fördela den på tallrikar.
  2. Lägg på sparris, tomater, skinka, röd lök och till sist ost.
  3. Droppa en god olivolja över och salta lite (det behövs inte mycket för både ost och skinka är salta).
22 april 2008

Laddar fler recept