Ceviche på räkor

49 röster
4

En klassisk rätt från Latinamerika. Där används ofta rå fisk men här använder vi räkor som marineras i rikligt med saft från citron och/eller lime. Perfekt som förrätt, gärna med bröd.

1 portion innehåller: 209 kcal/872 kJ, 11 g fett, 1 g fibrer

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg räkor med skal
  • 2 dl saft av citron eller lime
  • 2 st tomater
  • 1 st grön paprika
  • 1 st röd lök
  • 2 st chilipepparfrukter
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • (oregano)
  • färsk koriander eller bladpersilja

Gör så här

  1. Skala räkorna och lägg dem i saften av citron och/eller lime. Låt marinera i kylen i 4–8 timmar.
  2. Ta bort kärnorna på tomaterna och skär tomatköttet i tärningar.
  3. Dela och kärna ur paprikan och skär i tärningar. Skala och skiva löken. Hacka chilin fint.
  4. Blanda grönsakerna med pressad vitlök, olja, vinäger, salt, peppar och kanske lite oregano. Häll av citrussaften från räkorna.
  5. Blanda räkor och grönsaker och strö på det kryddgröna.
5 januari 2012

Fler goda recept