Grillad frukt

Grillad frukt
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Grillad frukt

5 ingredienser

Grillad frukt är mycket gott i all sin enkelhet. Frukten går förstås att variera – bäst blir frukter med egen sötma, så se till att alla frukter är söta och goda (de sura och sträva blir inte bättre i ugnen). En klick glass eller matyoghurt/grekisk yoghurt är gott till.

1 portion innehåller: 100 kcal/184 kJ, 3 g fett, 3 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 2 sharonfrukter
  • 3 plommon
  • 3 aprikoser
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär frukten i klyftor och lägg den i en ugnssäker form.
  2. Strö över vaniljsocker och mandel. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.