Fruktsallad med smak av kanel och ingefära

Fruktsallad med smak av kanel och ingefära
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Fruktsallad med smak av kanel och ingefära

8 ingredienser

En klick yoghurt eller Kesella dessert är gott till.

1 portion innehåller: 109 kcal/455 kJ, 0 g fett, 3 g fibrer

Ingredienser

portioner

Lag

  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 tunna skivor färsk ingefära
  • 1 kanelstång
  • 1 citron, saften

frukt

  • 2 apelsiner
  • 2 kiwis
  • 150 g mörka druvor

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i några minuter. Låt svalna.
  2. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i mindre bitar.
  3. Skala och skär kiwin i klyftor. Dela druvorna och kärna ur dem.
  4. Blanda ner frukten i lagen.