Pannkakor eller plättar

Pannkakor eller plättar
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Pannkakor eller plättar

7 ingredienser

Pannkaka är en bra avslutning på en soppmiddag men fungerar också bra som matsäck eller som mättande mellanmål. Vi gör dem lite matigare och mer fibrerrika genom att använda grahamsmjöl. Ät dem med lättkokta eller färska bär.

2 pannkakor med äpple innehåller: 310 kcal/1296 kJ, 11 g fett, 4 g fibrer

Ingredienser

8 Pannkakor

  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk flytande matfett, till gräddning
  • ev 2 äpplen

Gör så här

  1. Vispa upp äggen och tillsätt lite av mjölken. Rör i mjölet och tillsätt resten av mjölken och saltet.
  2. Grädda pannkakorna gyllenbruna i pannkaks- eller plättlagg på medelhög värme.
  3. Man kan lägga ner 1/4 rivet äpple per pannkaka direkt i laggen och hälla smeten över (knappt 1 dl smet per pannkaka).