Margaritazabaione

0 röster
15 m
4

Italien möter Mexico i denna mexikanska tolkning av den klassiska italienska desserten. Äggulor och socker vispas traditionellt med ett sött Marsalavin, här byter jag i stället ut vinet mot en pigg olagrad tequila och ger det hela ett litet lyft med saften och zesten från lime. Denna härligt krämiga dessert serverar jag med färska svenska jordgubbar eller en mogen galiamelon /Ludvig

Dryckestips: Brachetto d'aqui 626002

Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl tequila silver
  • 1 lime, saft och zest
  • 1 l färska jordgubbar, svenska (eller annan frukt)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Separera äggulorna från vitorna och lägg äggulorna i en tjockbottnad kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Vispa samman till en homogen blandning och börja försiktigt värma blandningen under konstant vispning.
  2. Målet är att värma äggulorna tills blandningen tjocknar samtidigt som luft vispas in för att göra den fluffig. Värms blandningen för mycket koagulerar äggen helt och det blir äggröra, tricket är att värma väldigt försiktigt och aldrig fortsätta röra och vispa.
  3. Ett vattenbad kan användas för att bättre kontrollera temperaturen men jag tycker ärligt att det är lättare med enbart kastrull på plattan. Var inte rädd för att dra kastrullen från plattan, hellre att det går lite långsammare än lite för fort.
3 juli 2015
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...