Champagne cake toppad med vit choklad och en hallonstig

Champagne cake toppad med vit choklad och en hallonstig
Foto: TV4

Champagne cake toppad med vit choklad och en hallonstig

Av: Margareta Kingham

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

2h

Champagne cake toppad med vit choklad och en stig av hallon, blåbär och passionsfrukt. En fräsch efterrätt med champagnesmak, vit choklad och bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Vitt desertvin, La Pastourelle, Muscat De Beaumes-De-Venise 2006.

Ingredienser

portioner
  • 180 ml champagne
  • 60 g strösocker
  • 15 g custard (engelskt vaniljsåspulver)
  • 2 äggulor
  • 3 gelatinblad
  • 2,5 dl grädde

Till servering

  • 50 g vit bakchoklad
  • 0,5 dl hallon
  • 0,5 dl blåbär
  • 3 passionsfrukter
  • 1 tsk florsocker
  • 3 msk hallonsås

Gör så här

  1. Riv vit choklad och smält på bakplåtspapper.
  2. Låt svalna i kylskåp till servering.
  3. Koka upp 160 ml av champagnen tillsammans med 40 gr av sockret, så det smälter.
  4. Blanda samman 10 gr av sockret och custard/vaniljpulver med 20 ml av champagnen.
  5. Häll i den sjudande varma champagneblandningen och koka i ca 2 minuter så det binds samman.
  6. Smält ned gelantinbladen i den varma röran så allt blir en jämn blandning.
  7. Tag de två äggulorna och vispa med 10 gr socker.
  8. Rör samman med den övriga blandningen.
  9. Sen tillsätter du grädden och låter det sedan svalna.
  10. Häll upp i små desertskålar/glas och låt svalna i frys/ kylskåp.
  11. Tag fram minst 40 minuter innan servering.

Vid servering

  1. Avslutningsvis pudrar du lite florsocker över och serveras med den vita chokladen samt bären och passionsfrukten.