14 ingredienser
När jag tar med folk ut för att smaka på etiopisk mat för första gången brukar jag välja den här kycklinggrytan, som heter doro wett (kan även stavas doro we't, doro wat och doro wet) för att den är så bra som förstarätt. Det var den första etiopiska mat jag någonsin smakade, och jag föll genast för det möra köttet, de kryddiga äggen och den smakrika såsen med smak av berbere och ingefära. Den är utmärkt att laga till gäster som aldrig ätit afrikanskt, för den är så lätt att förstå sig på och så lätt att tycka om. Bli inte förskräckt om såsen ser ut att skära sig och inte tjocknar som en traditionell europeisk sås – den ska faktiskt vara ganska rinnande för att tränga ner i ingeran (*se separat recept) som den serveras på. /Marcus Samuelsson
Kycklinggrytan är beräknad för ca 6 personer.
*Receptet på Ingera hittar du här!
Ingerareceptet räcker till 12 st pannkaksbröd.