Rökt lax med getostkräm

4

Du behöver

  • 200 gram lax
  • 9 dl vatten
  • 1 dl salt
  • dill
  • tandoorikrydda
  • rökspån
  • 50 gram getost
  • 15 gram creme fraiche
  • salt och peppar
  • potatischips
  • avrugakaviar

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från laxen.
  2. Blanda vatten och salt, lägg i laxen och låt ligga i 1 timme.
  3. Ta upp laxen ur saltlagen och skölj i vatten.
  4. Rök laxen 3 gånger snabbt ca 20 sekunder per gång. Krydda med tandoori och skär långa skivor.
  5. Mixa getost och créme fraiche i en mixer eller stavmixer tills den är slät. Salta och peppra.
  6. Lägg laxen på en tallrik med lite getostkräm. Garnera med avrugakaviar, dill och potatischips.
Kommentera receptet

Fler goda recept