Chili- och limemarinerad långa med laxrom

0 röster
4

Limjuicen gravar långan i detta globala recept.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 100 g långa
  • 1 lime
  • 1 citrongräs
  • koriander
  • 1 halv röd chili
  • salt och socker
  • 50 g laxrom
  • 1 lime
  • 3 msk mirin
  • 3 msk soja
  • 1 äpple
  • 2 vårlökar
  • koriander

Gör så här

  1. Riv skalet av limen, hacka citrongräset, chilin och koriandern.
  2. Blanda ihop marinaden och gnid in fisken. Låt ligga över natten, minst 12 timmar.
  3. Hacka koriander, vårlök och tärna ner äpple. Pressa limejuice. Blanda ihop allt.
  4. Skiva fisken i tunna skivor. Slå på laxromen. Garnera med koriander.
9 februari 2008
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept