Köket.se
Vad vill du laga idag?
Sök
Chili- och limemarinerad långa med laxrom
0 röster
4
Av
Marcus Samuelsson
Från
Nyhetsmorgon
Fisk
Förrätter
Fest
Lax
Limjuicen gravar långan i detta globala recept.
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
4
4 portioner
Du behöver
100 g
långa
1
lime
1
citrongräs
koriander
1
halv röd chili
salt och socker
50 g
laxrom
1
lime
3 msk
mirin
3 msk
soja
1
äpple
2
vårlökar
koriander
Lägg till i inköpslista
Gör så här
Riv skalet av limen, hacka citrongräset, chilin och koriandern.
Blanda ihop marinaden och gnid in fisken. Låt ligga över natten, minst 12 timmar.
Hacka koriander, vårlök och tärna ner äpple. Pressa limejuice. Blanda ihop allt.
Skiva fisken i tunna skivor. Slå på laxromen. Garnera med koriander.
9 februari 2008
Kommentera receptet
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut
Spara
Läs vår kommentarspolicy
Mischa Billing tipsar!
Väljs rätt vin till ostbrickan
laddar fler recept...
Laddar fler recept...
Du behöver JavaScript aktiverat för att Köket.se ska fungera optimalt.
Läs mer här