Stekt mangokyckling med frasiga cornflakes-pommes frites

15 november 2007
4

Du behöver

  • 1 hel kyckling, eller 4 kycklingfiléer
  • smör till stekning
  • nymalen svartpeppar
  • Marinad:
  • 0,5 mogen mango, skalad, urkärnad och skuren i bitar
  • 2 msk soja
  • 1,25 dl pressad apelsin eller apelsinjuice
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Frasig potatis:

  • 2 bakpotatisar
  • 2 dl cornflakes
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl panko, asiatiskt ströbröd (finns i de flesta asiatiska butiker)
  • salt
  • 2 dl rapsolja till fritering

Gör så här

  1. Stycka kycklingen så du får fina bröst- och lårbitar.
  2. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingen och låt den marinera i minst 30 min.
  3. Stek kycklingbrösten i smör 6-7 min på varje sida (ung 10 min på varje sida för lårbitarna) på medelhög värme. Låt mangobitarna gå med lite i pannan. Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Frasig potatis:
  5. Skala potatisarna och skär dem först på längden i jämna, 1 cm tjocka skivor och sedan till 1/2 cm tjocka stavar – “pommes frites”.
  6. Häll så mycket olja i en tjockbottnad kastrull att den står minst 5 cm över kastrullens botten och hetta upp den till 160 grader.
  7. Kör cornflakes och ströbröd fint i en mixer eller matberedare. Vispa upp äggen lätt med en gaffel.
  8. Rulla potatisstavarna först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i cornflakesblandningen. Upprepa detta ytterligare en gång.
  9. Fritera potatisstavarna gyllenbruna och frasiga ca 5 min.
  10. Ta upp och salta.
  11. Servera kycklingen med den frasiga potatisen och en enkel sallad med den stekta mangon, tomat, basilika och rödlök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept