Lammkorv och tzatziki med surkål

0 röster
4

Du behöver

  • Lammkorv:
  • 400 g lammfärs, eller lammytterfilé som mals eller finhackas
  • 200 g fläskfärs
  • 1 schalottenlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 starka chilifrukter
  • blad av 2 färska mejramkvistar
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • smör eller olivolja till stekning
  • mjukt tunnbröd till servering

Tzatziki med surkål:

  • 2 dl surkål, på burk eller i lösvikt
  • 1 gurka
  • 3 dl yoghurt
  • 2,5 vitlöksklyftor, hackade
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lammkorv:
  2. Hacka schalottenlök, chili och vitlök och fräs gyllenbrunt i olivoljan i en gryta. Låt svalna.
  3. Blanda lammfärsen med fläskfärsen i en bunke. Salta och peppra. Blanda ned lök- och chilifräset, mejram, salt och peppar. Rör om ordentligt.
  4. Forma (rulla i handen eller spritsa) 1 cm tjocka och 5 cm långa korvar. Låt dem vila i frysen i 20 min för att stadga sig.
  5. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg korvarna försiktigt i en långpanna smord med lite olja.
  6. Stek dem i ugnen 10-12 min.
  7. Eller stek korvarna helt enkelt i en panna på låg värme i lite olivolja, 5-6 min. Låt gärna lite vitlök, schalottenlök och mejram gå med i pannan för smakens skull.
  8. Tzatziki med surkål:
  9. Skölj surkålen i vatten i en sil och låt den rinna av.
  10. Skala och skär ned gurkan i små bitar. Lägg gurkan i en skål och vänd ner surkålen. Blanda i yoghurt och vitlök. Salta och peppra.
  11. Servera i tunnbröd, som gärna vänts i varm panna först. Lägg en klick surkålssallad, 2-3 korvar och lite schalottenlök på varje bröd och rulla ihop till en rulle.
  12. Det är gott med senap till.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept