Grilled Flatbread

Grilled Flatbread
Foto: Clarion Hotel Sign
Marcus Samuelsson
Marcus Samuelsson

Grilled Flatbread

10 ingredienser

Gratinerade pilgrimsmusslor med mozzarella på pizzabröd.

Ingredienser

portioner st

Recept pizzadeg

  • 550 g vetemjöl
  • 300 g vatten
  • 6 g salt
  • 6 g strösocker
  • 5 g torrjäst

Topping

  • 200 g fänkål, förkokt och finstrimlad
  • 16 pilgrimsmusslor, halstrade, delade 2 gånger horisontellt
  • 100 g riven mozzarella (av god kvalitet)
  • färsk oregano
  • färsk dill

Gör så här

Pizzadeg

  1. Kör i degblandare i ca 15 minuter.
  2. Täck över och låt jäsa 1 dygn i kylen.

Topping

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Väg upp 100g bitar och kavla ut med lite mjöl.
  3. Baka av bottnarna på en ugnsplåt i ca 5 minuter.
  4. Ta ut och låt svalna. Moment kan göras några timmar i förväg om man vill.

Vid servering

  1. Sätt ugnen på 275 grader och sätt in ugnsplåtarna.
  2. Fördela pilgrimsmusslorna, fänkålen och osten på brödet.
  3. Lägg in i ugnen på de varma plåtarna och gratinera i 3-5 minuter.
  4. Garnera med de färska örterna och färskmalen svartpeppar. Ringla gärna över lite god kallpressad olivolja också.