Coca på boquerones med tomatconfit

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

5-spice olja:

  • 2 msk stjärnanis (malen)
  • 3 msk malda senapsfrön
  • 3 msk rosépeppar (mald)
  • 6 msk vaniljfrön
  • 3 msk sesamfrön (malda)
  • 10 dl majsolja
  • Fyllning:
  • 1 salladslök
  • 70 g kvisttomater
  • olivolja

Cocadeg:

  • 160 g vetemjöl
  • 0,75 dl mjölk
  • 3 g jäst
  • 2 krm salt

Servering:

  • 4 boquerones, sardeller i vinäger
  • finhackad gräslök

Gör så här

  1. 5-spice olja:
  2. Blanda ner alla kryddor och sesamfröna i oljan. Ställ kallt.
  3. Fyllning:
  4. Skala löken. Doppa den hastigt i kokande vatten. Skiva den. Stek löken på svag värme så att den får "lagad" smak. Doppa tomaterna i kokande vatten. Skala dem. Skär dem i klyftor. Tag bort kärnorna. Lägg tomatklyftorna på en plåt. Torka dem 1 timme i 100° varm ugn. Krydda med salt och peppar. Låt tomaterna kallna i en skål. Häll på olivolja så det täcker. Ställ skålen i kylen.
  5. Cocadeg:
  6. Blanda alla ingredienser till en homogen deg. Låt den vila 24 timmar.
  7. Kavla ut degen så tunt som möjligt. Skär den i fyra rektanglar, 4 x 15 cm stora. Pensla dem med olja. Salta. Baka i 160° varm ugn i 5 minuter.
  8. Servering:
  9. Täck de fyra cocabitarna med ett lager lök, ett lager tomat och en boquerone. Pensla med kryddolja. Strö över fint hackad gräslök.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept