Marabou Noblessepavlova

Marabou Noblessepavlova

9 ingredienser

Magiskt god pavlova med smak av både O'boy, Daim och Noblesse. En riktig höjdare till kalaset eller helgen.

Marabou Noblesse
Marabou Noblesse produkt

Marabou Noblesse

Tunna, spröda och förföriskt goda!

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 äggvitor
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl O’boy Original

Topping

  • 1 ask Marabou Noblesse
  • 1 Marabou Daim (styckbit)
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning. Vispa tills smeten är hård och glansig, ca 5-7 minuter med elvisp. Sikta sedan ner majsstärkelse och häll i vitvinsvinägern och vispa på nytt så att det fördelar sig jämnt.
  3. Sikta i O'boy i smeten. Vänd försiktigt i O'boy tills du har ett fint marmorerat mönster (du behöver alltså inte röra tills smeten är helt jämn).
  4. Bred ut smeten i runda portionsstorlekar på en bakpappersklädd plåt. Gör en liten grop i mitten av varje maräng med en sked. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 125 grader. Grädda i 1,5 timme.
  5. Låt svalna helt. Toppa sedan marängerna med ett lager Noblesse, vispad grädde och hackad Daim. Avsluta med att sticka ner ett par Noblesse på toppen. Mums!
TIPS!
Fler smarriga tips!
marabou daimsockerkaka

Fler smarriga tips!

Här hittar du fler goda recept med Marabou!

Läs mer