Mango med mascarponekräm

Mango med mascarponekräm
Foto: Dante Zia
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Mango med mascarponekräm

6 ingredienser

30 min

Frisk och fräsch dessert med mango serverad med en gräddig mascarponekräm, mynta och dekorativa sockerchips.

Ingredienser

portioner
  • 1 mango
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g mascarpone
  • 1 tsk strösocker
  • 100 g strösocker
  • mynta till garnering

Gör så här

  1. Smält sockret tills det smälter och blivit aningen brunt, 171 grader. Använd gärna en termometer.
  2. Häll ut på ett bakplåtspapper och smeta ut med en spatel så att det blir ett riktigt tunt sockerlager. Låt svalna. Bryt av försiktigt från bakplåtspappret.
  3. Skala mangon med en kniv. Skär av mangon längs med kärnan så att det bildas två större halvor. Dela halvorna i hälften. Skiva halvorna i 1-2 mm tjocka skivor.
  4. Vispa grädden och blanda med mascarponeosten och sockret.
  5. Servera mangon med gräddkrämen. Garnera med mynta och sockerchips.