Mandeltårta med mjölkchoklad och kolavisp

Mandeltårta med mjölkchoklad och kolavisp

0

7 steg att laga

9 ingredienser

45 m + tid i kylen

En riktigt drömmig glutenfri tårta med en mandelbotten, len mjölkchokladganache och fluffig kolavisp. Syrliga bär är pricken över i:et och bryter av på ett härligt sätt mot den dekadenta tårtan. Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger 10-12 bitar.

aito_caramel

Miljövänligt tips!

Använd Fazer Aito vispbar havresås karamell.

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar

Botten

  • 4 äggvitor
  • 300 g mandelmjöl
  • 200 g florsocker
  • 2 tsk Fazer vaniljsocker

Mjölkchokladganache

  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g Fazer mjölkchoklad
  • 25 g smör

Dekoration

  • 2,5 dl Fazer Aito vispbar havresås karamell
  • färska bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra en springform, 23 cm i diameter, med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum med en elvisp i en absolut ren bunke av metall eller glas. Tillsätt mandelmjöl, florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
  3. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, eller tills kakan är genomgräddad och har fått lite färg. Låt sedan bottnen svalna helt.
  4. Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  5. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är på väg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet.
  6. Bred ut glasyren över mandelbotten och ställ i kylskåpet för att stelna i ca 2 timmar.
  7. Dekorera med uppvispad Fazer Aito havresås karamell och färska bär.
TIPS!
läs mer
Kolatiramisu

Tips från Aito!

Fler mjölk- och glutenfria recept hittar du här

Läs mer