Mandelpannacotta med hjortron och karamelliserad mandel

Ljuvligt god dessert med len mandelpannacotta, hjortron och karamelliserade mandlar.

18 augusti 2017
4

Du behöver

  • 200 g hjortron
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 msk smör
  • 1 krm flingsalt
  • 50 g skalad sötmandel
  • 3 gelatinblad
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mandelmjölk
  • 1 bittermandel
  • 3,5 msk strösocker

Gör så här

  1. Värm hjortronen snabbt tillsammans med 3 msk socker. Låt svalna.
  2. Smält 0,5 dl socker i en stekpanna tills den är gyllenbrun. Drag av från värmen och vispa in smör och salt. Tillsätt mandel och rör runt så att den klibbiga kolasåsen fastnar runt mandeln. Låt svalna på ett bakplåtspapper och hacka grovt.
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5-15 minuter.
  4. Värm grädde, mandelmjölk, vaniljfrön (från urskrapad stång), riven bittermandel och 3,5 msk socker i en kastrull.
  5. Dra av från värmen och smält gelatinbladen i vätskan. Häll upp i en form och låt svalna. Ställ i kyl och låt stelna minst 6 timmar (gärna över natten).
  6. Skeda upp pannacotta i skålar och servera med hjortron och hackad karamelliserad mandel.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept