Mandelmusslor med chokladvisp och hallonkompott

Mandelmusslor med chokladvisp och hallonkompott
Foto: Aito

Mandelmusslor med chokladvisp och hallonkompott

13 ingredienser

1 h

Spröda mandelmusslor fyllda med en fluffig chokladvisp, sötsyrlig hallonkompott och fräscht apelsinzest.

Miljövänligt tips!
aito_choco

Miljövänligt tips!

Använd Aito oat choco.

Läs mer

Ingredienser

portioner stycken

Hallonkompott

  • 250 g frysta hallon
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 citron, saften
  • 2 krm agar-agar (kan uteslutas)
  • 0,5 dl vatten

Mandelmusslor

  • 50 g mandelmjöl
  • 150 g vetemjöl [2,5 dl]
  • 1 msk Fazer vaniljsocker
  • 110 g smör
  • 70 g strösocker [0,75 dl]
  • 15 g äggula [1 st]

Servering

  • Aito oat choco
  • apelsinskal

Gör så här

  1. Börja med att göra hallonkompotten. Lägg alla ingredienserna till hallonkompotten i en kastrull och låt koka upp under omrörning i ca 2 minuter.
  2. Häll över hallonkompotten i en skål och låt svalna i kylskåpet tills den tjocknat.
  3. Under tiden kan du göra mandelmusslorna. Arbeta ihop alla ingredienser i en matberedare eller för hand till mandelmusseldegen, plasta in och låt vila i kylen i minst 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme), pensla formarna med smält smör. Dela degen i 20 lika stora bitar och tryck ut dem i formarna ända upp på kanterna.
  5. Grädda mandelmusslorna i mitten av ugnen i 8-10 minuter eller tills de blivit matta och fått en fin, gyllenbrun färg.
  6. Ta ut kakorna ur ugnen och stjälp försiktigt upp kakorna ur formarna medan de är varma.
  7. Fyll varje mandelmussla med Fazer Aito vispbar chokladsås och toppa sedan med hallonkompott och rivet apelsinskal.
TIPS!
Tips från Aito!
Budapeststubbe

Tips från Aito!

Fler mjölk- och glutenfria recept hittar du här

Läs mer