Mandelkroketter

Mandelkroketter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mandelkroketter

8 ingredienser

Grönsaker och mandel i en god kombination som kan serveras till kött, fågel eller korv när tiden tillåter lite pyssel vid tillredningen.

Ingredienser

portioner
  • 0,75 kg fast potatis
  • 4 morötter
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g mandelspån
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatis och morötter mjuka, mixa till fint mos. Tillsätt smör, ett helt ägg och 2 äggulor. Krydda och låt moset svalna.
  2. Vispa upp äggvitorna.
  3. Krossa mandelspånen lätt. Forma små bollar av moset. Rulla dem först i mjöl, sedan i äggvita och sist i mandelspånen.
  4. Stek dem sakta med matfett i en panna tills mandeln har fin färg.