Mandelkräm med brysselkål och knaperstekt rökt sidfläsk

15 m
6

Rostad brysselkål med mandelkräm och krispigt fläsk.

18 december 2015
15 m
6

Du behöver

  • 1 dl skållade mandlar
  • vatten
  • citron
  • salt
  • 500 g brysselkål
  • olivolja
  • vinägrette
  • 100 g enrisrökt fläsk, skuret i strimlor

Gör så här

  1. Koka upp mandeln i vatten och låt svalna i vattnet.
  2. Mixa mandeln slät i matberedaren med lite av kokvattnet tills det blir en krämig konsistens. Smaka av med lite citronsaft och salt.
  3. Putsa brysselkålen (spar en del plockade blad).
  4. Rosta de hela huvudena i ugn, 200 grader i ca 10 minuter med olivolja och salt.
  5. Vänd bladen med lite vinägrett.
  6. Knaperstek fläsket och lägg på hushållspapper för att suga upp överflödigt fett.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept