Mandelkotletter med kinakål

0 röster
6
Mandelkotletter med kinakål
Foto: TV4

Detta brukar alltid vara lika populärt! Knapriga stekta nötter och sötsyrlig salladskål är både gott och annorlunda. Bra vardagsmat som alla i familjen uppskattar. Var noga med att steka köttet på svag värme, så inte nötterna hinner bränna innan köttet är genomstekt vid benet. Servera med ris eller kokt potatis.

Visa mer
6

Du behöver

  • 6 fläskkotletter
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 påsar mandelflis
  • 1 dl buljong
  • saft av 1 apelsin
  • 1 stånd salladskål, strimlad
  • 2 tsk soja
  • strimlat apelsinskal
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Krydda kotletterna, vänd dem i uppvispat ägg och sen i mandelflis.
  2. Stek dem sakta klara i teflonpanna på medelvärme.
  3. Vispa ur pannan med buljong och fruktsaft, sila och spar.
  4. Fräs salladen med lite matfett i pannan. Vänd ned apelsinstrimmorna, smaka av med soja. Slå stekskyn över och lägg salladen runt kotletterna.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept