Mandelkaka med rabarbermos

Fredrik Eriksson ny

Mandelkaka med rabarbermos

5 ingredienser

40 m

En lättbakad och glutenfri mjuk kaka med mandel som du svänger ihop på nolltid. Servera med rabarbermoset som du silar bort när du kokar rababersaft. 

Här hittar du recept på Fredriks rabarbermos.

Ingredienser

portioner bitar
  • 150 g sötmandel, hel
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 300 g mandelmjöl
  • 300 g strösocker
  • 3 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta och grovhacka mandeln.
  3. Vispa ihop smör, socker, mandelmjöl och hackad mandel.
  4. Tillsätt 1 ägg i taget. Häll smeten i en springform som är smord och bröad med mandelmjöl.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
  6. Servera med rabarbermoset (se tips) samt färska jordgubbar och lättvispad grädde.