Viltköttbullar

Malin Söderström

Viltköttbullar

11 ingredienser

Ingredienser

  • 700 g viltfärs (älg, ren eller rådjur)
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl ströbröd
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 2 krm malen kryddpeppar, nymald
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 krm rosmarin, finhackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Blanda ströbröd med 1 dl grädde och låt svälla 5 minuter. Bryn den hackade löken i lite smör och låt den svalna.
  2. Tillsätt ägg, kryddor och den brynta löken i ströbrödsblandningen. Blanda ned färsen och rör den smidig.
  3. Rulla små köttbullar och lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila 15-20 minuter.
  4. Bryn köttbullarna i smör tills de får en jämn fin brun färg. Lägg över bullarna i en gryta. Stek köttbullarna klar i ugnen.