Ugnsbakade rödbetor med getostcrème

0 röster
2h
2

Getost och rödbetor är perfekta tillsammans. De här rödbetorna fungerar utmärkt som huvudrätt eller förrätt. Droppa gärna över lite balsamico vid serveringen så blir det extra gott.

Visa mer
2h
2

Du behöver

  • 5 medelstora rödbetor
  • 1 dl grovt salt
  • 50 g getost
  • 50 g kesella
  • 30 g färsk spenat (1 näve)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Tvätta och ansa rödbetorna. Strö ut det grova saltet i en ugnssäker form och ställ rödbetorna ovanpå. Baka dem tills de är mjuka, cirka 2 timmar. Känn efter med en provsticka, tiden kan variera efter storleken.
  2. Mixa getosten med kesellan till en slät kräm i matberedare eller mixer.
  3. Arrangera spenaten i mitten på 2 tallrikar. Dela rödbetorna och lägg dem på spenaten. Gör ägg av getostcrèmen med en sked och lägg på toppen.
12 november 2007

Laddar fler recept