Stekt röding med vit bönpuré och broccolisallad

Stekt röding med vit bönpuré och broccolisallad
Foto: TV4
Malin Söderström
Malin Söderström

Stekt röding med vit bönpuré och broccolisallad

11 ingredienser

En härlig röding med en smakrik pure. Som färg- och vitaminklick, en broccolisallad.

Ingredienser

portioner
  • 4 fjällrödingfiléer
  • 410 g smörbönor
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 krm tabasco
  • 1,5 broccoli
  • 1 citron
  • smör
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • vatten

Gör så här

  1. Skär all broccoli i mindre buketter. Även staven på broccolin, i tunna skivor.
  2. Blanda samman med en riven vitlöksklyfta, lite citronsaft, rivet skal från halva citronen., salt, samt lite olivolja.
  3. Massera samman alla smakerna och låt salladen vila.
  4. Häll av smörbönorna genom ett durkslag och skölj av dem i kallt vatten.
  5. Lägg dem avrunna i en matberedare och kör tillsammans med en riven vitlöksklyfta, tabasco, lite citronsaft samt rivet skal från resten av citronen. Ta olivolja lite i taget tills det blir en puré. Späd ut purén med vatten för att få rätt konsistens.
  6. Ta en varm stekpanna. Stek fisken i lite smör och olivolja. Salt och peppra fisken på båda sidor.
  7. Värm sedan upp purén tills den blir ljummen och servera. Gärna med en citronklyfta. Smaklig måltid!