Myntakryddad grönärtsoppa

En härlig ärtsoppa på gröna ärtor som har en smak av mynta.

17 april 2008
4

Du behöver

  • 1 ask Gröna ärtor (frysta) 250 g
  • 1 l vegetarisk buljong
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st blomkålshuvud
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 kvist mynta
  • 1 dl lagrad svecia, riven (Eventuellt)
  • 3 msk rapsolja (av god kvalitet)
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk rapsolja (av god kvalitet)

Gör så här

  1. Skala och skiva gul lök, blomkål och vitlök.
  2. Fräs i olja utan att det tar färg.
  3. Slå på buljong och låt koka i 5 min.
  4. Häll i ärtor och mynta, låt sjuda ytterligare 4 min.
  5. Mixa slät med stavmixer, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  6. Servera soppan och rippla över olja och strö över riven ost.
Kommentera receptet

Fler goda recept