Rödbetssoppa med kummintoast

0 röster
4

Du behöver

  • 4 st rödbetor
  • 1 st potatis
  • 1 st gul lök
  • 1 bit rotselleri, ca 150 g
  • 1 klyfta vitkål, ca 100 g
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 tsk kummin
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 st lagerblad
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten+buljongtärningar)
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 2 msk yoghurt
  • finklippt persilja
  • Toast:
  • 50 g riven kryddost, med kumminsmak
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 st vita brödskivor
  • 1 msk smör eller margarin

Gör så här

  1. Skala, ansa, skölj och strimla alla grönsaker fint. Fräs grönsaker och kryddor i matfett i en gryta. Häll på buljong, vinäger och smaka av med salt och peppar. Låt koka tills grönsakerna är mjuka, ca 15 min.
  2. Toast: Blanda ost, ägg och mjölk. Vänd brödskivorna i blandningen och låt dem suga upp vätskan och fördela med en gaffel den rivna osten över bröden. Stek dem gyllenbruna i matfett.
  3. Servera toastskivorna med soppan i rymliga skålar med en klick yoghurt och finklippt persilja på toppen.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept