Grönärtsoppa

16 röster
15 min
4
Grönärtsoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En knallgrön soppa som får frisk smak av mynta!

Visa mer
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g frysta gröna ärtor, petit pois
  • 1 msk olivolja
  • 10 g smör
  • 1 finhackad lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 l grönsaksbuljong
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk hackad mynta
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 2 msk extra virgine olivolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja och smör i en tjockbottnad kastrull.
  2. Fräs löken sakta i matfettet tills den blir transparent.
  3. Slå på grönsaksbuljongen och låt det koka upp. Stjälp i ärtorna och ge det ett uppkok, låt sedan koka i 3 minuter.
  4. Strö över hälften av myntan, mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera i skålar eller djupa tallrikar. Toppa med en hög parmesan och ringla olivolja runt. Avsluta med att strö lite mynta överst.
17 mars 2010
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...