Rågad ren

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

Rencrème:

  • 100 g rökt renstek, skuren i småbitar
  • 1 tsk pepparrot, färskriven
  • 3 dl crème fraiche
  • några gräslöksstrån, hackade + några till dekoration
  • 1 liten späd purjolök, skuren i tunna skivor
  • 1 tsk smör
  • 0,5 krm salt
  • Rågbröd:
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Rencrème: Blanda renstek, pepparrot, crème fraiche och gräslök i matberedare och kör till fast konsistens. Ställ kallt. Hetta upp purjolöken i 1 msk vatten, smöret och saltet. Låt den bli mjuk.
  2. Rågbröd: Rör ihop ingredienserna och klappa ut till 4 tunna kakor. Stek dem i het teflonpanna.
  3. Vid serveringen, forma rencrèmen till portionsstora ägg, lägg ett rågbröd vid kanten och dekorera med några gräslöksstrån.
15 november 2007
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept