Malin Söderströms ansjoviskryddade potatispuré

Perfekt till kött, fisk eller kyckling. Byt ut den vanliga kokta potatisen mot potatispurén - den kommer att göra succé.

4 december 2008

Du behöver

  • 450 g mandelpotatis
  • 0,5 dl anjovisspad + 2 ansjovisfiléer
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 15 g smör
  • riven muskot
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av. Pressa potatisen genom potatispress.
  2. Värm ansjovisspad, grädde, mjölk och smör. Tillsätt det i purén och vispa till ett fluffigt mos.
  3. Smaka av med salt, peppar och muskot, grovhacka ansjovisen och vänd ned. Toppa med blancherade och fräst brysselkål.
Kommentera receptet

Fler goda recept