Malin Söderströms ansjoviskryddade potatispuré

0 röster

Perfekt till kött, fisk eller kyckling. Byt ut den vanliga kokta potatisen mot potatispurén - den kommer att göra succé.

Visa mer

Du behöver

  • 450 g mandelpotatis
  • 0,5 dl anjovisspad + 2 ansjovisfiléer
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 15 g smör
  • riven muskot
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av. Pressa potatisen genom potatispress.
  2. Värm ansjovisspad, grädde, mjölk och smör. Tillsätt det i purén och vispa till ett fluffigt mos.
  3. Smaka av med salt, peppar och muskot, grovhacka ansjovisen och vänd ned. Toppa med blancherade och fräst brysselkål.
4 december 2008

Fler goda recept