Rosmarinpotatis

0 röster

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis, ca
  • 1 st citron
  • 3-4 kvistar färsk rosmarin
  • 3 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • smör
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Tvätta potatisen.
  2. Koka den med skalet på tills den nätt och jämnt är klar.
  3. Tryck till potatisen lite så att skalet spricker.
  4. Tvätta citronen och skala tunt med potatisskalare.
  5. Stöt citronskalet i en mortel tillsammans med rosmarinkvistar och vitlöksklyftor och någon droppe olja tills det blir som en smetig pasta.
  6. Hetta upp olivolja och lite smör i en stekpanna.
  7. Rör ner kryddpastan och stek potatisen (som fortfarande ska vara varm) tills den blir härligt krispig och frasig i kanterna.
  8. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.
14 april 2010

Fler goda recept