Spenat- och makaronipudding med ingefärsketchup

0 röster
2

Du behöver

  • 0,5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 st soltorkade tomater
  • 1 tsk olivolja
  • 1 pkt bladspenat (250 g)
  • 2 msk grovt hackade valnötskärnor
  • 4 dl kokta makaroner
  • salt och peppar
  • 4 msk riven ost

Äggstanning:

  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar

Ingefärsketchup:

  • 0,5 dl chilisås
  • 1 msk finhackad syltad ingefära
  • 1 tsk rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Skala och skiva lök och vitlök. Strimla tomaterna. Fräs lök och tomater i olja i en stekpanna utan att de tar färg. Vänd ner spenat, hackade valnötskärnor och makaroner. Smaka av med salt och peppar.
  2. Äggstanning: Blanda ägg, mjölk, crème fraiche, salt och peppar. Tillsätt äggstanningen i spenatfräset.
  3. Fördela blandningen i lätt smorda portionsformar och strö över riven ost. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 30 minuter.
  4. Ingefärsketchup: Blanda under tiden chilisås, finhackad ingefära och vinäger.
  5. Stjälp upp makaronipuddingarna på tallrikar och ringla ketchup runt. Servera.
15 november 2007
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept