Spenat- och makaronipudding med ingefärsketchup

Malin Söderström

Spenat- och makaronipudding med ingefärsketchup

18 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 soltorkade tomater
  • 1 tsk olivolja
  • 1 förp bladspenat [250 g]
  • 2 msk valnötter, grovt hackade
  • 4 dl kokta makaroner
  • salt
  • peppar
  • 4 msk ost, riven

Äggstanning:

  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Ingefärsketchup:

  • 0,5 dl chilisås
  • 1 msk syltad ingefära, finhackad
  • 1 tsk rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Skala och skiva lök och vitlök. Strimla tomaterna. Fräs lök och tomater i olja i en stekpanna utan att de tar färg. Vänd ner spenat, hackade valnötskärnor och makaroner. Smaka av med salt och peppar.
  2. Äggstanning: Blanda ägg, mjölk, crème fraiche, salt och peppar. Tillsätt äggstanningen i spenatfräset.
  3. Fördela blandningen i lätt smorda portionsformar och strö över riven ost. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 30 minuter.
  4. Ingefärsketchup: Blanda under tiden chilisås, finhackad ingefära och vinäger.
  5. Stjälp upp makaronipuddingarna på tallrikar och ringla ketchup runt. Servera.